Liposuctie is een vorm van plastische chirurgie die steeds vaker wordt toegepast bij mensen. Het wordt al ongeveer 20 jaar lang toegepast en het heeft zich van een moeilijke ingreep ontwikkeld tot een simpele behandeling met weinig risico. De figuurcorrectie kan nu in detail worden uitgevoerd en de resultaten zijn verbluffend.

Als je last hebt van (plaatselijke) vetophopingen, kan liposuctie voor verbetering zorgen. De behandeling brengt het probleemgebied in evenwicht met de rest van het lichaam. Een gezonde levensstijl, voldoende beweging en een gezond eetpatroon zullen het effect maximaliseren! Het is geen manier om snel en makkelijk af te vallen, maar een techniek om de contouren van je lichaam mooier te maken. 

Hoe werkt een liposuctie?

Voordat je een liposuctie mag ondergaan moet je eerst consulten met een arts die gecertificeerd is om het uit te voeren. Je gaat samen met de arts overleggen hoe je wensen te realiseren zijn, hier zal de arts rekening mee houden. Bij de behandeling moet je nuchter zijn en het word aangeraden om een aantal weken ervoor te stoppen met roken. 

Het te behandelen gebied wordt op de dag van de liposuctie afgetekend op de huid. Vervolgens wordt je plaatselijk verdoofd of in een narcose geholpen. Hierna wordt er een verdoving ingespoten waardoor je weefsel verdoofd wordt en de vetcellen los komen en de bloedingen vermindert. Dit komt omdat de chirurg kleine sneetjes gaat maken in je huid zodat er een speciaal buisje (de canule) onder je weefsel kan worden geplaatst die het vet wegzuigt. Een liposuctie duurt gemiddeld een tot twee uur, dit ligt ook aan het aantal vet dat moet worden weggezogen. 

De meest voorkomende plekken waar liposuctie wordt toegepast zijn de buik, heupen, billen, benen en de onderkin. Hier komen het vaakst vetophopingen voor. 

 

 

Liposuctie